Nieuwe klimaattechnieken beloven energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn. Warmtepompen, koude- en warmteopslag (KWO) en dergelijke moeten onze duurzame ambities een invulling geven. Maar is de toepassing van deze technieken voor uw gebouw wel zinvol?
Energieprestatieberekeningen, zoals EPG en EPA, geven een sterke reductie van het primair energiegebruik aan bij het toepassen van warmtepomptechniek al dan niet in combinatie met KWO. Het primair energiegebruik is één op één te koppelen aan de CO2 uitstoot, pure winst zou je denken. Het dilemma zit ‘em in de energietransitie, van traditioneel verwarmen op gas naar een elektrisch aangedreven warmtepomp. Deze transitie kan financieel heel snel nadelig uit pakken voor uw energiekosten.
Adviesbureau Ewout van Halteren werkt met u samen om uw ambities op het gebied van duurzame energie waar te maken. Optimalisatie tussen milieu-, sociale, ruimtelijke en economische aspecten resulteert in daadwerkelijk duurzame gebouwen, tevreden gebruikers en houdbare financiën.
Onze advisering op het gebied van installatieconcepten omvat:
- koude- /warmteopslag (KWO)
- warmtepomptechniek
- vrije koeling
- betonkernactivering
- CO2- / energieneutraal bouwen
- life-cycle-costs (TCO)